Božićni koncert novoga djevojačkog zbora Cantus ante omnia

Nedugo je u Zagrebu osnovan novi djevojački zbor Cantus ante omnia na čelu s maestrom Snežanom Ponoš. Svoj je prvi cjelovečernji koncert  Zbor održao 17.12.07. u punoj Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Program je bio sastavljen od raznovrsnih pjesama prigodnih Božiću koje su djevojke izvele na visokoj umjetničkoj razini, kako pjevački tako i scenski. Maestro Marjan Tucaković vrlo je muzikalno pratio zbor na klaviru. Program su obogatili i mladi instrumentalisti koji su izveli nekoliko skladbi na klaviru i harmonici.
Ovaj je koncert vrlo dobar primjer kako je moguće suvremene scenske elemente skladno spojiti s izvođenjem ozbiljne glazbe. Na inače crnu pozornicu postavljen je videozid na kojemu se tijekom cijeloga koncerta u pozadini odvijao 'vizulani program' s raznim sadržajem i u raznim bojama a da pritom pažnja publike nimalo nije bila odvučena od samoga pjevanja. Maestra je s puno dobro promišljenih elemenata ovom nastupu dala puno dinamike koja je u potpunosti odgovarala dobi i temperamentu djevojaka.
Svakako treba posebno istaknuti entuzijazam i volju Snežane Ponoš da osnuje novi zbor. Tako je ona dala svekoliki doprinos našoj ideji za razvoj i unapređenje hrvatskoga zboraštva choroakc&ja2020 jer je krenula u vlastitu izobrazbu kao zborovođa završivši Školu za zborovođe i osnovavši novi zbor koji će zasigurno postići još mnoštvo lijepih rezultata.  

Stranica zbora: www.cantusanteomnia.hr

2  6  5  6

 1  3  4

(Klikni na fotografije za uvećanje)