air max bianche nike air max saldi nike shox rivalry nike huarache scarpe jordan mbt scarpe christian louboutin milano louis vuitton occhiali da sole scarpe louis vuitton louboutin uomo michael kors borse louis vuitton sito ufficiale tiffany gioielli scarpe mbt nike air max bianche nike free run christian louboutin outlet polo ralph lauren prezzo gioielli tiffany polo ralph lauren prezzi nike roshe run louboutin outlet occhiali louis vuitton jordan scarpe borse michael kors spaccio hogan polo ralph lauren uomo

 

 

 

tVeliki uspjeh hrvatskog zbora Cantus ante omnia iz Zagreba na 27. međunarodnom zborskom natjecanju Franz Schubert

t Irena Turković održala je svečani diplomski koncert u Rovinju za završetak svoga školovanja na Školi za zborovođe pri Vokalnoj akademiji.

t III. treći susret klapa A 'KO PIVA?  održat će se 27. srpnja 2008. u Privlaci.

a

t U Zaprešiću pokraj Zagreba održan je 25.5.08. svečani diplomski koncert Marijana Tucakovića koji je završio Školu za zborovođe.

t Nastavnim planom i programom za osnovnu glazbenu školu, koji je stupio na snagu 2006. godine, predmet Teorija glazbe izbačen je iz skupine redovnih predmeta i postavljen u kategoriju izborne nastave.

a Sastanak

t Djevojački zbor Cantus ante omnia (Zagreb) i maestra Snežana Ponoš osvojili su zlatne nagrade na natjecanju u Belgiji i u Varaždinu, na 51. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži

t Senka Bašek-Šamec iz Čakovca održala je diplomski koncert 22.5.08. u okviru Škole za zborovođe i postala Diplomirana maestra

t Ivana Jaklin je 18.5.2008. održala svečani diplomski koncert u crkvi s. Jurja u Đurđevcu pod nazivom 'Glazbena večer Ivane Jaklin'. Time je uspješno završila Školu za zborovođe pri Vokalnoj akademiji te postala Diplomirana maestra

t Hrvatski sabor kulture organizira seminar za dirigente amaterskih pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava koji će se održati od 16. - 17. svibnja 2008. g. u Karlovcu. Predavači jesu Josip Jerković, Senka Bašek Šamec, Marko Skorin i Dean Čačija.  

aPrijavnica a Okružnica

t Riječki oratorijski zbor "Ivan Matetić Ronjgov" sudjeluje od 1.-4. svibnja 2008. godine na Međunarodnom susretu zborova u Bavarskoj (Njemačka)

a s

t U Zagrebu će se 24. i 25. travnja 2008. u Hotelu Sheraton održati Međunarodni simpozij INTEGRIRANI PRISTUP GLASU U MEDICINI

t Poziv za sudjelovanje na međunarodnom natjecanju zborova u Manado-Indonezija od 22.-25.6.2008.

a Poziv

t Ansambl LADO održat će u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu cijelovečernji koncert s djelima Emila Cossetta povodom njegove 90. godišnjice rođenja.

a Program koncerta

t Agencija za odgoj i u obrazovanje (AZOO) organizira u Opatiji 27. i 28. ožujka 2008.seminar za stručno usavršavanja profesora glazbene umjetnosti. Seminar će se održati u hotelu "Četiri Opatijska cvijeta", V. C. Emina 6

a Program seminara

t U Mariboru (Slovenija) će se od 18.-20. travnja 2008. održati 9. međunarodno natjecanje zborova.

t Festival duhovne glazbe "Stepinčeve note" u Koprivnici od 7.-10.veljače 2008. g.

a a

t HPD "LIPA" Osijek i maestra Valerija Fischbach osvojili su zlatne nagrade na Međunarodnom natjecanju zborova na Malti.

a a a

t Otvoren je natječaj za nove zborske skladbe za Susret pjevačkih zborova "Naš kanat je lip" u Poreču

t Snežana Ponoš završila je Školu za zborovođe te tako postala diplomirana maestra. Čestitamo! (www.cantusanteomnia.hr)

a

t Europski forum za mlade skladatelje zborske glazbe organizira od 1.-7.9.2008. godine seminar za skladatelje i aranžere zborske glazbe na Landesakademie u Ochsenhausenu (Njemačka). Seminar vode ugledni skladatelji i dirigenti.

a
a

 

 

 

t Božićni koncert novoga djevojačkog zbora Cantus ante omnia. Nedugo je u Zagrebu osnovan novi djevojački zbor Cantus ante omnia na čelu s maestrom Snežanom Ponoš...

c  c

t Tomislav Čekolj iz Zagreba, po struci geodet, prvi je u Hrvatskoj koji je završio Školu za zborovođe pri Vokalnoj akademiji. Uspješno je završio sva tri stupnja Škole te mu je dodijeljena diploma. Time je postao diplomirani maestro na čemu mu čestitamo (tomislav.cekolj@gisdata.com).

(Klikni na fotografije za uvećanje..)

tcekolj tcekolj1

t Održan je Okrugli stol na temu „Prikaz stanja hrvatskoga zboraštva"  

t Hrvatsko muzikološko društvo objavilo je knjigu Hermanna Danusera 'Glazba 20. stoljeća' od 550 stranica u izvrsnom prijevodu akademika Nikše Gliga.

g

t Objavljena je zbirka 1-2- i 3-glasnih pjesama za dječje zborove u obradama Ljube Stipišića.

100

t Objelodanjen je CD s 14 pjesama Josipa Kaplana u izvedbi dječjega zbora Osnovne glazbene škole "Aleksandre Jug Matić" iz Rijeke. Umjetnički voditelj je Aleksandra Matić a aranžer je Robert Grubišić. Izdavač: AQUARIUS Records Zagreb.

cd

t Njemačka izdavačka kuća Carus objavila je novu zbirku obrada njemačkih pučkih napjeva (svjetovnih i duhovnih) za SATB. Također je moguće naručiti i CD sa snimkama tih obrada u izvedbi zbora Kölner Kantorei pod umjetničkim vodstvom Volkera Hempflinga.

LoreLay

s s s s s s s s