Ivana Jaklin je 18.5.2008. održala svečani diplomski koncert u crkvi s. Jurja u Đurđevcu pod nazivom 'Glazbena večer Ivane Jaklin'. Time je uspješno završila Školu za zborovođe pri Vokalnoj akademiji te postala Diplomirana maestra. Nastupila je s tri svoja zbora: Djevojačkim zborom Gimnazije Dr. Ivana Kranjčara (Đurđevac), Dječjim zborom glazbene škole Đurđevac i Mješovitim zborom Alojzijevci (Koprivnica). Izvrsno uvježbani zborovi pod sigurnom i sugestivnom Ivaninom dirigentskom rukom vrlo su dobro izveli zahtjevan i raznolik program – čak uz sudjelovanje puhačkoga ansambla. Sudjelovali su i Dječji zbor Stepinčevci, Zbor mladih Stepinčeva mladež te Klapa Alojzija Stepinca, ansambli iz Koprivnice s kojima ona umjetnički surađuje.
Ivana se također predstavila kao skladateljica, pijanistica i flautistica, svirajući kao instrumentalni pratilac u nekoliko skladbi. Posebice je oduševila publiku besprijekorno otpjevajući solo uz pratnju muškoga ansambla, pokazujući time da ima odlične predispozicije za solo pjevačicu.

Đurđevačka je publika i do sada imala prilike doživjeti Ivanu kao dirigenticu i crkvenu glazbenicu, ali je vidno bila iznenađena i ushićena njenom umjetničkom svestranošću koju unatoč svoje mlade dobi ostvaruje na vrlo zreloj i visokoj umjetničkoj razini. Stoga joj je publika u prepunoj crkvi dugim pljeskom zahvalila za krasan događaj. Ovaj je koncert nadišao očekivanja u svakome pogledu - kako umjetnički tako i organizaciono.  Sudjelovalo je 180 izvođača koji su nakon koncerta bili počašćeni izdašnom bogatom večerom i plesom.

(Klikni na fotografije za uvećanje)