U Zaprešiću pokraj Zagreba održan je 25.5.08. svečani diplomski koncert Marijana Tucakovića koji je ravnao svojim zborom KUD-a Bana Josipa Jelačića (Zaprešić). U rustikalnom i vrlo lijepo uređenom prostoru muzeja Matija Skurjeni zbor je pod ravnanjem svoga dirigenta izveo niz pomno odabranih skladbi.
Program je unatoč svoje 'prividne' jednostavnosti i melodičnosti bio zahtjevan. Posebice su se isticale dvije stvari: prvo da je zbor unatoč svoje ponešto starije prosječne dobi bio pun zanosa i izvedbenoga žara a drugo što je bio vrlo dobro pjevački postavljen. Pjevači su bili na visini zadatka i pokazali su širok spektar vokalno-stilističkih elemenata kojima dobro vladaju. Uz to je Marijan nastupio i kao pijanist prativši na klaviru gošću koncerta sopranisticu Tihanu Havelku. Drugi je gost bio mješoviti zbor KUD-a Pojatno (Zaprešić) koji je otpjevao nekoliko napjeva. Kao pratilac nastupio je i Božidar Ljubenko.
Tako je Marijan pokazao i dokazao da je vrlo dobro ovladao onime što treba biti temelj rada zborovođe - a to je vokalno umijeće i metodika kako pjevače tome naučiti. Time je on, osim što je diplomirao klavir na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, postao i Diplomirani maestro završivši ovim koncertom Školu za zborovođe.

(Klikni na fotografije za uvećanje)